A kézműves, mentes csokoládék

A kézműves, mentes csokoládékA csokoládé fogyasztása az egyik kedvenc időtöltése az emberek jelentős részének. Amíg korábban a csokoládék minősége kevesebb embert érdekelt, addig manapság már rengetegen figyelnek arra, hogy milyen csokit választanak. Az egyik megoldás a minőségi csokoládé fogyasztására a kézműves csokoládé, amely hazánkban is egyre jobban elterjed.

A kézműves csokoládék lényege, hogy nem gyárban, tömegesen készülnek, hanem a készítők odafigyelnek a gyártási folyamatra, az alapanyagokra és arra, hogy a minőséget szem előtt tartva készítsék ez termékeiket.

A kézműves csokoládé készítéshez használt kakaóbabokat a termelés helyéről szokták beszerezni. Mivel a kézműves csokik gyakran ízfokozók nélkül készülnek, így a kakaóbab íze fogja meghatározni az elkészült csokoládé ízét is, így a megfelelő kakaóbab kiválasztása kiemelten fontos.

Mivel nincsenek hozzáadott anyagok, így a kézműves csokiból könnyen készíthetők mentes csokoládé termékek. A különböző ételallergiák, kondíciók miatt az emberek jelentős része nem fogyaszthat bizonyos ételeket. A leggyakoribb ilyen problémák a glutén, laktóz, cukor fogyasztása, valamint a paleo étrendet is egyre többen követik. Mivel a kakaóbab alapból gluténmentes, valamint nem tartalmazza ezeket az allergéneket, így csak arra kell figyelni, hogy az elkészítés során se használják glutént tartalmazó anyagok, vagy pl. tejet, akkor az elkészült kézműves csokoládé is mentes lesz ezektől az anyagoktól.