Rendkívül hasznosak az alapítványok

Rendkívül hasznosak az alapítványokA sikeresen működő társadalom egyik jellemzője, hogy az emberek segítenek egymásnak, a rászorulóknak. A segítségnyújtáshoz általában alapítványokat szokás létrehozni, melyek feladata egy bizonyos csoport segítése, támogatása. Egy ilyen alapítvány a fogyatékkal élők és családjaik támogatásával, segítésével foglalkozó Csillagom Alapítvány is.

A Csillagom Alapítvány segít a fogyatékkal élőknek a családok lakhatási problémáinak megoldásában, üdültetéseket, táborozásokat szerveznek rendszeresen. Az Alapítvány munkáját weboldalukon adományozással támogatni is lehet, aminek segítségével támogatni tudják a rászorulókat.

Általánosságban elmondható a hasonló alapítványokról, hogy a hátrányos helyzetű, rászoruló embereket segítik. A rászorultság megállapításához nincs egy kimondott mérce, számos különböző módon lehet valakire ez a jellemző. Általában maradandó sérülések, komoly betegségek, szegénység miatt van szükségük az embereknek segítségre. Az alapítványok gyakran 1-1 csoportra korlátozzák tevékenységüket. Ez általában azért történik, hogy minél több segítséget tudjanak nyújtani az adott csoport tagjainak.