Mikor érdemes a szemműtétet választani?

Mikor érdemes a szemműtétet választani?Egyre többen vannak azok az emberek, akik a látásproblémájukat nem szemüveggel, kontaktlencsével javítják, hanem lézeres szemműtétre vállalkoznak. De honnan lehet tudni, hogy érdemes-e lézeres látásjavító kezelésre vállalkozni?

Ha kényelemre vágysz

A szemüveg és a kontaktlencse is olyan eszközök, melyek rengeteg odafigyelést, teendőt igényelnek. A szemüvegre folyamatosan ügyelni kell, el ne törjön, meg ne karcolódjon, a kontaktlencséket naponta be kell tenni, ki kell venni. Lézeres szemműtét után azonban nem lesznek ilyen problémák.

Ha sokat költesz kontaktlencsére, szemüvegre

Általában a kontaktlencse az, ami havonta 15-20 ezer forint is lehet, de szemüvegre is sokan költenek 60-70 ezer forintokat. Ha ehhez még hozzáadod a rendszeres vizsgálatok költségeit, akkor gyakran néhány év alatt megtérül a látásjavító kezelések ára.

Ha sportolni szeretnél

Próbáltál már szemüvegben sportolni? Sok esetben lehetetlen a balesetveszély miatt, és a kontaktlencse sem nyújt megoldást minden helyzetben. A lézeres szemműtét után nem lesz szükség azonban segédeszközre, bátran lehet sportolni, legyen szó küzdősportról vagy akár úszásról.

Ha biztonságra vágysz

Sokan nem tudják, de a kontaktlencse viselése magas fertőzésveszéllyel jár. Mivel minden nap a szembe kell tenni egy idegen testek, majd a nap végén azt kivenni, így fokozottan fennáll a veszélye a fertőzéseknek. A modern lézeres szemműtétek azonban kisebb kockázatokat jelentenek, mint a rendszeres kontaktlencse viselés.