Hogyan történik a pályázatírás?

Hogyan történik a pályázatírás?Manapság szinte minden cég számára lehet olyan pályázatot találni, melynek segítségével fejleszteni, javítani lehet az adott vállalkozást. Ezt a teljes folyamatot általában pályázatírásnak hívják, és egész cégek szakosodtak csak erre az egy feladatra. De mit is jelent, hogyan is történik valójában a pályázatírás?

Az első lépés, hogy a cég felveszi a kapcsolatot a pályázatíróval. Ha már van kiszemelt pályázata, akkor azzal kapcsolatban, ha nincs, akkor a pályázatírók fognak majd releváns pályázatot keresni. A kapcsolatfelvételt követően a pályázatíró cég megbizonyosodik arról, hogy a megbízó megfelel a pályázat beadás feltételeinek, ha igen, akkor szerződéskötést követően megindulhat a tényleges munka.

Következik az adatbekérés folyamata, melynek során a pályázatíró cég minden olyan adatot, iratot, dokumentumokat begyűjt, amire szükség lehet a pályázat benyújtásához, a pályázat sikerességéhez. Ha minden szükséges adat megvan, akkor következhet a pályázat tényleges megírása, elkészítése. A pályázat a kiírásnak, a beadási feltételeknek megfelelően kerül elkészítésre. A benyújtás után szükség lehet hiánypótlásra, melyet szintén a pályázatíró cég fog elkészíteni.

A következő folyamat a pályázat elbírálása. Sikeres elbírálás esetén jöhetnek a további teendők, amiben a pályázatírók továbbra is segíteni fognak. Az első feladat a támogatási szerződés megkötése, amit a támogatás összegének vagy első részletének lehívása követ. Nem marad magára a megbízó ezt követően sem, ugyanis a projekt megvalósításában és utógondozásában is segíteni fog a pályázatíró cég.