Cégkivonat elektronikus aláírással

Cégkivonat elektronikus aláírássalAz online ügyintézés ma már az élet minden területén kiemelten fontos. Nincs ez másképp a céges teendők kapcsán sem, ugyanis egyre több cégvezető, dolgozó intézi ügyeit az interneten. A céges feladatok alapvető dokumentuma a cégkivonat, amelyre számos különböző helyzetben szükség van. Az online ügyintézéshez találták ki az elektronikus aláírással rendelkező, es3 formátumú cégkivonatot.

Az es3 cégkivonat online dokumentum, és rendelkezik az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának elektronikus aláírásával és időbélyegével is. Ezek együttesen fokozott biztonságú dokumentumot jelentenek, amely ugyan közokiratnak nem számít, de bizonyító erejű.

Az e-hiteles cégkivonat, hasonlóak az egyéb cégkivonathoz, a hatályos adatokat tartalmazza. Egyre több helyen fogadják el, sőt, több ügyintézésnél kifejezetten előny az es3 cégkivonat benyújtása, ugyanis jelentősen megkönnyíti az ügyintézést. Mindenképpen bizonyosodjunk meg azonban előre, hogy ahol fel szeretnénk használni, elfogadja-e az e-hiteles cégkivonatot.

Amire még ügyelni kell, hogy az e-hiteles cégkivonat hitelesítése kizárólag elektronikus formában elfogadott, ha kinyomtatjuk, akkor elveszíti a hitelesítést a cégkivonat. Az es3 formátum megnyitásához is külön programra van szükség, az E-szignó nevű, ingyenesen letölthető programmal lehet megtekinti az e-hiteles cégkivonatot.