Mikor van szükség Apostille cégkivonatra?

Mikor van szükség Apostille cégkivonatra?Egy cég vezetése, irányítása során rengetegszer lesz szükségünk valamilyen típusú cégkivonatra. Ha cégkivonatot szeretnénk igényelni, akkor több cégkivonat típus közül választhatunk. Az egyik legdrágább változat az Apostille cégkivonat. De mit is jelent, és mikor van szükség Apostille cégkivonatra?

Az Apostille egy tanúsítványt jelent, amely gyakorlatilag egy felülhitelesítés az általánosan alkalmazott cégkivonat hitelesítésekhez képest. A felülhitelesítés segítségével azokban a külföldi államokban is elfogadják a cégkivonatot, melyek csatlakoztak az ún. Apostille egyezményhez.

Nem szabad összetéveszteni az Apostille cégkivonatot az idegen nyelvű, lefordított cégkivonattal. A hiteles, idegen nyelvű cégkivonatok is magyarországi felhasználásra készülnek, külföldön csak nagyon ritkán fogadják el őket. Ha spórolni szeretnénk, mindig érdeklődjünk, hogy egy sima hiteles cégkivonatot elfogad-e külföldi partnerünk. Ha biztosra akarunk menni külföldi ügyintézés során, akkor mindenképpen érdemes Apostille cégkivonatot igényelni.

Apostille cégkivonat igénylése előtt tudnunk kell azt is, hogy melyik országban szeretnénk felhasználni, ugyanis az ország megadása feltétele az Apostille cégkivonat kiadásának.

Az Apostille cégkivonat, hasonlóan a többi hiteles cégkivonathoz, 30 napig érvényes. A külföldi felhasználás és a jóval magasabb cégkivonat ár miatt azonban figyelni kell a határidőkre, hogy biztosan ne csússzunk ki a 30 napos határidőből.