Hogyan válasszuk ki a megfelelő törölközőt?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő törölközőt?A törölköző vásárlása egyszerű teendőnek tűnhet, azonban, ha a lehető legjobbat akarjuk kiválasztani, akkor több szempontot is figyelembe kell venni.

Először is döntsük el, hogy mekkora törölközőre lesz szükségünk. A méret meghatározza azt is, hogy milyen néven fogjuk megtalálni a törölköző a boltokban, webshopokban. A fürdőlepedő 100×150 cm, a nagy törölköző 70×125 cm, a kéztörlő 50×90 cm, az arctörlő 30×30 cm méretű általában. Gyakori hiba, hogy sokan megveszik a nagyobbat, mert úgyis jó lesz arra, amire pl. a kéztörlőket használjuk, de használatkor mégis sokkal praktikusabb kéztörlésre a kisebb törölköző.

Szintén döntsük el vásárlás előtt, hogy milyen anyagú törölközőre van szükségünk. A legjobb választás általában a 100% pamutból készült törölköző, ugyanis a tapintása is nagyon jó, a nedvszívóképessége pedig egyenesen kiváló. Léteznek más anyaggól készült törölközők is, de ha egy mód van rá, érdemes azokat elkerülni.

Sokan nem tudják, de fontos jellemzője a törölközőknek a súlyuk is. Az általános törölközők négyzetmétere 350-450 gramm, de vannak ennél nehezebb és könnyebb törölközők is. A könnyebb törölközőket akkor érdemes választani, ha cipelni kell majd strandra, Balaton partra. Ha otthoni használatra vásárolunk törölközőt, és a súly nem számít, akkor a vastagabb, jobb nedvszívó képességgel rendelkezők jó választások lehetnek.