Mivel foglalkozik a pályázati projektmenedzsment?

Mivel foglalkozik a pályázati projektmenedzsment?A pályázati források kiváló lehetőséget nyújtanak a vállalkozások számára a fejlesztésekhez, beruházásokhoz. Egy átlagos cégvezető azonban nem tud egy ilyen pályázatot egyedül véghez vinni. Szerencsére vannak olyan szolgáltatók, akik konkrétan ezzel foglalkoznak, ez a szolgáltatás pedig a pályázati projektmenedzsment.

A pályázati projektmenedzsment előtt megtörténik már a pályázatírás, aminek során a elkészítik a pályázati anyagokat, benyújtják a pályázatot, megtörténik a hiánypótlás. A pályázati projektmenedzsment akkor jön képbe, amikor már elnyertük a pályázatot, és azt meg kell valósítani. Ez egyszerűnek tűnhet, sok esetben azonban laikusként egyáltalán nem az.

A sikeres pályázatot követően le kell hívni a támogatásokat, és az előírásoknak megfelelően kell lebonyolítani, megvalósítani a pályázat tartalmát. Ha a pályázatírás nehéz folyamatnak tűnik, akkor egy komplex pályázatnál a megvalósítás még nehezebb lesz.

A pályázati projektmenedzsment keretein belül a szolgáltató elvégzi a kapcsolattartást a pályázat kiírójával és az ellenőrzést végző szervekkel, segíti a pályázókat a szakszerű megvalósításban, a pénzügyi elszámolásokban, abban, hogy minden tökéletesen legyen dokumentálva. Ha utófinanszírozásos projektről van szó, akkor ezek a teendők kifejezetten fontosak, ugyanis nélkülük nem fogják kifizetni a megítélt összegeket.